over ons

Wij hebben een hart voor jongeren. We worden geraakt door de problemen waar veel jongeren mee worstelen, en houden van hun openheid en onbevangenheid. Gedreven door Gods liefde zoeken we jongeren op. Dat doen we door heel het land, op schoolpleinen, straten, in buurthuizen en in kerken. Door wie we zijn, laten we Jezus zien en bieden hen hoop. Ook bieden we praktische hulp en ondersteuning waar nodig.

Al bijna 75 jaar weet Youth for Christ het Evangelie te vertalen naar de leefwereld van jongeren. Van rally’s, koffiebars en jeugdkampen, tot het Flevo Festival, The Mall jongerencentra en LifeSpots.

Internationaal

Youth for Christ Nederland is onderdeel van YfC international, dat actief is in meer dan 100 landen met tienduizenden medewerkers.

 

Wat we doen

Nederlandse jongeren behoren volgens lijstjes tot de gelukkigsten ter wereld. Tegelijk komen eenzaamheid, depressie, verslaving en zelfmoord veel voor onder jongeren. Veel jongeren hebben het gevoel nergens bij te horen, voelen de druk van social media, hebben een instabiele thuissituatie of te maken met huiselijk of seksueel geweld.

Youth for Christ biedt deze jongeren een plek waar ze veilig en geliefd zijn. Wij zijn waar zij zijn en werken niet incidenteel, maar vanuit relatie. Daarbij hebben we speciale aandacht voor jongeren in een kwetsbare situatie.

lees ons jaarverslag

In jongerencentra

In meer dan twintig plaatsen organiseren we activiteiten of hebben we een jongerencentrum. We organiseren voetbalprojecten, meidenclubs of bieden een huiskamer voor jongeren midden in de wijk. Daarnaast ondersteunen wij tientallen vrijwilligersinitiatieven door het hele land. Van Groningen tot Goes; we bereikten in 2019 alleen al ruim 5000 jongeren!

lokale plaatsen

in de kerk

Youth for Christ investeert in missionair jeugdwerk vanuit de kerk. We helpen jeugdleiders om relaties op te bouwen met tieners en jongeren om hen te helpen groeien in hun (geloofs)ontwikkeling. Honderden tienerclubs werken met onze clubprogramma’s Rock Solid en Solid Friends.

Trainen en spreken

We trainen jeugdleiders om inzicht te krijgen in de jongerencultuur, groepsdynamiek, hoe je sterke relaties bouwt en hoe je missionair bent met je tienerwerk. Op locatie of op ons jaarlijkse trainingsevent. We spreken in kerken en vertalen het evangelie op een eigentijdse manier naar jong en oud in kerkdiensten en op conferenties.

in de kerk